Bas uit den Bogaard

Fysiotherapeut/Performance trainer

Wie ben ik?

Mijn naam is Bas uit den Bogaard. Ik ben 21 jaar jong en ik kom uit Mijdrecht. Altijd heb ik al een passie gehad voor balsporten, met name voetbal. Afgelopen twee seizoenen heb ik als fysiotherapeut gewerkt bij Argon voor de O19-1 en O23. Ook heb ik één jaar als fysiotherapeut bij Ajax O11 stage gelopen en heb ik mijn eindstage fysiotherapie mogen afronden bij de jeugd van Ajax. Dit heeft er toe geleid dat ik veel ervaring heb opgebouwd met sportblessures, met name voetbalblessures.

 

Van jongs af aan heb ik vele verschillende sporten ontdekt en beoefend en ben ik gefascineerd geraakt over het menselijk lichaam. Door mijn sportieve kant wilde ik voornamelijk meer weten over de werking van het bewegingsapparaat. 

Ook wist ik al op jonge leeftijd dat ik anderen helpen erg leuk vind en hier veel energie uithaal. Zo ben ik op het pad van fysiotherapie terecht gekomen, want dit mooie beroep voegt juist deze twee componenten fijn samen.

 

Mijn Visie

Ik ben ervan overtuigd dat de kracht om te herstellen zich bevindt in een ieder zijn eigen lichaam. Je zou het lichaam kunnen vergelijken met een fabriek. Als alles in balans is dan werkt de fabriek optimaal en gaat het proces feilloos. Mocht er ineens iets uit balans raken, dan zal dit ook gevolgen hebben elders in de fabriek en zal de fabriek niet meer optimaal werken. Als dit langere tijd blijft aanhouden zal dit een negatief effect hebben op de gehele fabriek. 

Wanneer de balans weer wordt teruggevonden door het defect aan te pakken, dan zal de fabriek weer optimaal gaan werken. 

 

Met andere woorden, ik zal altijd op zoek gaan naar het probleem in het lichaam. Dit proces kan ook elders in het lichaam plaats vinden dan waar de klachten zich uiten. Daarom zal ik altijd bij de intake en het onderzoek het hele lichaam meenemen, waar nodig. 

 

Mijn werkwijze

Door mijn visie ben ik er ook van overtuigd dat het probleem voornamelijk op te lossen is door middel van beweging. Daarom zal het behandeltraject voornamelijk bestaan uit oefeningen en kennis opdoen over bewegen, herstellen en je eigen lichaam. Waar nodig zullen eerst de randvoorwaarden gecreëerd moeten worden door middel van manuele verrichtingen. Daarna zal voornamelijk het eigen lichaam het herstel moeten verrichten door het activeren en het bewegen van het lichaam.

 

Review cliënt

“Na zo’n ongeveer twee jaar blessureleed waarin ik verschillende fysiotherapeuten heb bezocht ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Bas uit den Bogaard. Vanaf hier ben ik fysiek stapsgewijs weer omhoog gegaan. Wij hebben samen gewerkt aan de basis van het sporten, zoals : stabiliteit, mobiliteit en coördinatie. Bas is een fysiotherapeut waarin deze punten centraal staan. Ik wil Bas daarom onwijs bedanken voor dit traject waardoor ik eindelijk na twee jaar weer normaal kan sporten zonder enige klachten.” – Noah Rutgers (speler Argon O23)

 

HAVING GOALS IS FUN

Bas uit den Bogaard
Naar het overzicht