Bram Bregman 26kg afgevallen bij Gym Suppan!

22 juli 2017

Het jaar 2016 begon voor mij niet zo zeer met een weldoordacht goed voornemen als wel een steeds explicieter wordend sluimerend besef dat ik me niet lekker in mijn vel voelde zitten (understatement). Ik was te zwaar (bijna 120 kilo) en ondanks het feit dat ik toen af en toe hard liep, conditioneel tot weinig in staat. Het roer moest om, zo vond ik. Maar hoe?

 

Als ik weer naar een gewone sportschool zou gaan zou ik na enkele weken ongetwijfeld verveeld raken van de zoveelste sessie in mijn uppie op de hometrainer, de loopband of het roei-apparaat. Ik moest iets vinden wat me oprecht leuk leek en waar ik niet verveeld door zou raken. Ik had vernomen dat er 'ergens op het industrieterrein van Vinkeveen' een gym zat waar boksles werd gegeven en ik besloot eens te gaan kijken. Na half januari de eerste proefles te hebben gevolgd was ik verkocht; sindsdien ben ik elke week gaan (30+) boksen. Ik besefte me dat sporten alleen niet veel zoden aan de dijk zou zetten en ben daarom in maart begonnen met het bijhouden van mijn geconsumeerde calorieën in een app van het voedingscentrum (eetmeter). Alles wat ik eet registreer ik in die app; elke dag. Het motiveerde mij om mijn calorie-inname te beperken en me veel bewuster te worden van wat ik eet. In de tussentijd ging ik ook steeds vaker hardlopen en resultaat bleef niet lang uit; de eerste kilo's vlogen eraf.

 

Omdat ik de smaak te pakken had én sterker en wat gespierder wilde worden heb ik mijn sportactiviteiten rond de zomer van 2016 uitgebreid met circuittraining en personal training. Inmiddels sport ik gemiddeld 5 dagen in de week en weeg ik ruim 26 kilo minder. Alhoewel ik het uiteindelijk zelf heb moeten doen, heb ik veel gehad aan Mitchel en Steve van Gym Suppan. Hun positieve instelling, de gemoedelijke sfeer in de gym en hun enthousiasme hebben mij gemotiveerd om het sporten niet alleen vol te houden, maar er ook veel plezier aan te beleven en mezelf  uiteindelijk een geheel nieuwe levensstijl aan te meten.

 

Gym Suppan

Having goals is fun!