Kickboxing 4 kids

Kickboksen voor kinderen: Wat leer je?


Discipline, gekoppeld aan een speelse en gevarieerde manier van kickbokstraining, zorgt ervoor dat de kinderen op allerlei manieren gestimuleerd worden. Voor motoriek, zelfvertrouwen, de ontwikkeling van coördinatief vermogen, de opbouw van conditie en de oog/hand coördinatie, is kickboksen een heel geschikte sport.


Tijdens de trainingen van kickboksen voor de kids is hard contact op het hoofd niet toegestaan! Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde kickboksdocenten.

 

ONZEKERHEID


Veel ouders doen hun kinderen op kickboksen om ze zelfvertrouwen te geven. We horen allemaal verhalen van kinderen die worden gepest op school of niet heel zeker van zichzelf zijn. Hierdoor hebben ze het niet echt naar hun zin op school. Ook kan dit een oorzaak zijn in het niet hebben van vriendjes.

Kickboksen helpt dit soort kinderen door ze te laten inzien wat ze kunnen. Wat kickboksen doet met kinderen, is dat ze zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn. Daarom hoeven ze dus niet snel bang zijn voor andere kinderen. Ze leren voor zichzelf op te komen.

Ze gaan hun mannetje staan! Natuurlijk leren ze niet straatvechten. Op elke kickboksschool geldt de gouden regel van de vechtsport, ”de technieken die je in de sportschool/dojo leert, dien je niet te gebruiken buiten de ring/sportschool.

Het mooiste hieraan is dat je als ouder het verschil al snel gaat merken in het gedrag van je kind. Vaak al na twee maanden nadat ze zijn begonnen met trainen, kan je al zien dat ze makkelijker vrienden maken omdat ze omringd worden door leeftijdsgenoten. Ze laten niet over zich heen lopen omdat ze hebben geleerd van kickboksen wat ze allemaal kunnen. Ook zullen ze zich fitter en energieker voelen door het sporten.

 

Voordelen van deze sport voor kids

– Verbeteren van het reactievermogen

– Meer energie! Door veel sport gaat je kind zich beter voelen, dit in combinatie met gezond eten en voldoende slaap, zal zeker uw kind helpen.
– Ze leren discipline! Door de strenge trainingen leren ze dat ze goed moeten opletten, dit helpt ze ook later op school.
– Kinderen leren wat links en rechts is! Door constant links en rechts te moeten stoten en trappen leren ze welk been/arm links is en welke rechts is.
– Ze leren respect te hebben voor elkaar! Respect is nummer 1 in de vechtsport.
– Kinderen worden door kickboksen leniger.
– Ze worden sterker door kickboksen.
– Het is een goede uitlaatklep, hierdoor kunnen kinderen hun frustratie/agressie kwijt op een goede manier.

klik hier voor gratis proefles

Staff

Lesrooster