Zaktraining kickboksen

De 7 voordelen van een zaktraining.

 

Wat is een zaktraining?
Een bokszaktraining is een perfecte manier om te werken aan je conditie, vet te verbranden en spieren op te bouwen. Gedurende een zaktraining ben je 1 uur lang intensief bezig met het uitvoeren van verschillende trap en stoot combinaties tegen de bokszak.

Een kickbokszaktraining is goed voor zowel professionele als beginnende kickboksers. Voor beginnende kickboksers is de zaktraining perfect om te leren hoe hij/ zij goede stoten en trappen moet geven zonder fysiek contact te hebben. Voor professionele kickboksers is een zaktraining goed om zijn/ haar conditie en technieken te verbeteren.

Wat heb je nodig voor een Kickbokszaktraining?
Wil je een bokszaktraining gaan volgen dan is het belangrijk dat je lekker zittende kleding aandoet waar je in kan zweten. Je kunt hiervoor een kickboksbroekje dragen met een sport shirt. Als je voor het eerst een bokszaktraining gaat volgen wordt het aangeraden om scheenbeschermers te dragen. Dit komt omdat je schenen nog niet gewend zijn aan het geven van trappen tegen de bokszak. Na een aantal trainingen kun je zonder scheenbeschermers tegen de bokszak trappen. Bij elke bokstraining is het van groot belang om bandages te dragen. Waarom je bandages moet dragen tijdens het boksen wordt in dit artikel uitgelegd. Natuurlijk heb je ook bokshandschoenen nodig.

Je hebt verschillende soorten bokshandschoenen. Zo heb je zakhandschoenen en traditionele bokshandschoenen. Wij raden je aan om zakhandschoenen te gebruiken, omdat deze handschoenen makkelijker aan en uit te doen zijn en ook zijn deze handschoenen lichter dan de traditionele bokshandschoenen. 

 
1. Conditie
Een bokszaktraining is een goede cardio training. Dit komt omdat je in hoog tempo aan het trainen bent met korte pauzes. Bij een bokszaktraining is de rusttijd korter dan de tijd dat je actief bezig bent. In het begin kan het lastig zijn om het tempo bij te houden. Dit komt omdat je lichaam nog moet wennen aan de combinatie van kracht gemixt met conditie. Je lichaam heeft een aantal trainingen nodig om hier goed gewend aan te raken. Het grote voordeel van een bokszaktraining is dat je de training op je eigen tempo kunt volgen. Hiermee kun je goed jouw conditie opbouwen. Hierdoor is de bokszaktraining een goede training om aan jouw conditie te werken.

2. Stressverlichting
Stress is helaas een groot probleem. Gedurende een zaktraining maakt je lichaam verschillende hormonen aan. Een aantal van deze hormonen zijn serotonine, endorfine en dopamine deze zorgen ervoor dat je stresshormoon verlaagt en dat je minder stress ervaart. Zo kun je tijdens een bokszaktraining letterlijk en figuurlijk de stress uit je lichaam slaan.

3. Kracht
Een zaktraining bestaat uit verschillende oefeningen. Zo leer je het geven van verschillende soorten stoten en trappen en doe je soms ook een aantal kracht oefeningen. Bij het geven van stoten en trappen gebruik je een combinatie van allerlei spieren. Bij het geven van stoten gebruik je een combinatie van je schouderspieren, buikspieren, bovenbenen, en je armen. En bij het geven van trappen gebruik je een combinatie van buikspieren, bovenbenen en je onderbenen. Doordat je vaak bij een zaktraining stoten afwisselt met trappen is dit een goede fullbody workout. Na je eerste paar trainingslessen zul je gegarandeerd spierpijn ervaren. 


4. Geen fysiek contact
Een zaktraining is ideaal voor iemand die graag wilt kickboksen, maar niet wilt sparren of blauwe plekken wilt krijgen. Bij een zaktraining ben je namelijk de hele les aan het stoten en trappen tegen de bokszak of doe krachtoefeningen op de mat. Hierdoor raak je niemand anders fysiek aan en krijg je ook geen blauwe plakken, maar ben je wel bezig met het kickboksen. 

5. Verbetering van je techniek
Een bokszaktraining is ideaal om je kickbokstechnieken te verbeteren. Voor beginnende kickboksers is het de beste training om kennis te maken de verschillende stoten en trappen van het kickboksen. Zo kun je op je eigen tempo onder begeleiding de kickbokstechnieken aanleren. Voor een gevorderde en professionele kickbokser is een zaktraining ook erg belangrijk. Zij kunnen hier hun techniek, kracht en conditie verbeteren. 

6. Verbetering van de coördinatie en stabiliteit
Een goede kickboks coördinatie helpt bij het besparen van je krachten en energie bij het geven van effectieve stoten en trappen. Door een goede coördinatie kun je je lichaam beter in balans houden, sneller reageren en beter moeilijke bewegingen maken. Dit is erg belangrijk bij het kickboksen, omdat je veel verschillende en moeilijke trappen en stoten maakt. 

7. Goed om af te vallen
Tijdens een zaktraining ben je continue in beweging, waardoor het ideaal is om af te vallen. Een bokszaktraining is een goede combinatie van kracht en conditie. Tijdens een uur zaktraining kan je tussen de 450 en 750 calorieën verbranden.

 

GOOD VIBES ONLY

klik hier voor gratis proefles

Staff

Lesrooster